Top 10 beste loopbanden in 2024

Zoek jij de beste loopbanden? Dan ben jij hier bij het juiste adres!

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste loopbanden. Uit dit onderzoek hebben wij een top 10 lijst gemaakt. Hierdoor kun jij de loopbanden met elkaar vergelijken en uiteindelijk een conclusie trekken welke loopband het beste bij jou past.

Wat zijn loopbanden?

Loopbanden zijn fitnessapparaten die zijn ontworpen om hardlopen, wandelen of joggen te simuleren terwijl je op één plek blijft. Ze bestaan uit een bewegende loopband die wordt aangedreven door een elektrische motor. Je kunt op de loopband stappen en beginnen met lopen of rennen, waarbij de loopband onder je voeten beweegt, waardoor het lijkt alsof je buiten aan het rennen bent.

Loopbanden zijn populair in sportscholen en fitnesscentra, maar veel mensen hebben er ook een thuis voor persoonlijk gebruik. Ze bieden een handige manier om binnen te trainen, ongeacht het weer, en stellen mensen in staat om te wandelen, joggen of rennen in een gecontroleerde omgeving.

Loopbanden hebben vaak verschillende instellingen, zoals snelheids- en hellingshoeken, waarmee je de intensiteit van je training kunt aanpassen. Sommige loopbanden hebben ook extra functies, zoals hartslagmeters, trainingsprogramma’s en ingebouwde luidsprekers om naar muziek te luisteren tijdens het trainen.

1. Focus Fitness Jet 7 iPlus (Beste prijs / kwaliteit)

4/5

voordelen 

nadelen

De Focus Fitness Jet 7 iPlus is voorzien van de nieuwste technieken en laat alles aan de wensen van de klant over. De Jet 7 iPlus is met zijn geïntegreerde Bluetooth systeem een geavanceerde loopband die geschikt is voor thuisgebruik. Dit zorgt ervoor dat je op een leuke en interactieve manier kunt genieten van je workout. Daarnaast is de Jet 7 iPlus eenvoudig op te bouwen. Zo is de complete loopband volledig voorgemonteerd en hoef je hem enkel op te klappen en 8 schroeven aan te draaien.

2. Focus Fitness Senator iPlus (Beste professioneel gebruik)

4.7/5

voordelen 

nadelen

De Senator iPlus is het topmodel van de Focus Fitness loopbanden. Deze robuuste en semiprofessionele loopband heeft een loopoppervlak van maar liefst 147 x 57 cm. Daarnaast geniet je met de Focus Fitness Senator iPlus van vele luxe uitbreidingen zoals een koppelmogelijkheid met je tablet of smartphone, uitgebreide hellingshoek mogelijkheden en een goede demping. De supersterke 3 PK motor maakt deze loopband compleet.

3. VirtuFit TR-100 (Beste op budget)

5/5

voordelen 

nadelen

Met de TR-100 Loopband van VirtuFit wordt hardlopen een stuk interessanter. De loopband heeft 15 uitdagende programma’s, een lichaamsvettest om je vetpercentage te meten en een conditiemeting door middel van de hartslaghersteltest. Daarnaast heeft de TR-100 een intervalfunctie, waardoor er verschillende intervaltrainingen mogelijk zijn. Intervaltrainingen zorgen ervoor dat je conditie sterk verbeterd en dat er tijdens en zelfs na de trainingen veel lichaamsvet wordt verbrand. De snelheid en hellingshoek van de VirtuFit loopband worden door deze programma’s en testen automatisch aangepast. Loop je liever op je eigen tempo, dan is dat ook gewoon mogelijk. De snelheid is in te stellen tussen 1 en 16 km/u en de hellingshoek van 5 % tot 12%. Tijdens het lopen kun je schakelen met de bediening in de armleuningen of de display sneltoetsen.

4. Senz Sports M800 (Beste voor kleine ruimte)

3.5/5

voordelen 

nadelen

De M800 is de nieuwe Loopband van Senz Sports. Dankzij het comfortabele loopvlak, het moderne LED-display en de uitgebreide trainingsmogelijkheden is de M800 ideaal voor thuissporters. 

5. VirtuFit Elite TR-500i (Beste allround loopband)

voordelen 

nadelen

De VirtuFit Elite TR-500i Loopband is ontworpen voor serieuze hardlopers. Zo’n loopband heeft andere eigenschappen dan een model waar je een uurtje in het weekend op loopt. De VirtuFit Elite TR-500i is gemaakt van betere materialen en geschikt voor intensief gebruik. Hij heeft weinig onderhoud nodig en waarschuwt je bovendien als het tijd wordt om de band te smeren. Smeerolie om de band te onderhouden is bij deze loopband meegeleverd.

6. Focus Fitness Jet 2 (Meest gewaardeerd)

4.5/5

voordelen 

nadelen

De Focus Fitness Jet 2 is de ideale loopband voor de thuissporter. Deze compacte loopband beschikt over verschillende voorgeprogrammeerde programma’s, heeft een stille motor en is handmatig verstelbaar in twee verschillende hoogtes. Na afloop van je training is hij eenvoudig op te klappen!

7. VirtuFit TR-200i (Beste voor ouderen)

5/5

voordelen 

nadelen

De VirtuFit TR-200i Loopband is zo ontworpen, zodat zelfs de meest ervaren hardlopers hier uitgebreid op kunnen trainen. Daarentegen kunnen natuurlijk ook beginnende hardlopers gemakkelijk aan de slag op de TR-200i. De 75 kg zware loopband is zeer stabiel, vervaardigd uit kwaliteitsmaterialen en heeft een sterke geruisloze motor met een continue vermogen van 2,5 pk. Hiermee haalt het fitnessapparaat een snelheid van 18 km per uur (in stappen van 0,5 km/h) en kan hij een belasting van 140 kg aan, zelfs op de maximale hellingshoek van 12%. Het loopvlak is 141 x 50 cm groot en geeft je voldoende ruimte om zo hard te rennen als je wilt zonder dat je naast het loopvlak zult stappen. De viervoudige demping houdt je oefening op ieder tempo aangenaam waardoor je minder kans hebt op blessures.

8. Virtufit walkingpad (Beste voor wandelen)

4.5/5

voordelen 

nadelen

De VirtuFit Walkingpad 100 is uitermate geschikt voor mensen die graag een stukje wandelen, maar dan binnen! Op deze compacte loopband wandel je kilometers zonder dat je je woonkamer hoeft te verlaten. Heb je geen tijd om ‘s avonds te sporten of wil je niet de hele dag achter je bureau zitten? Ook op kantoor is deze loopband te gebruiken. Plaats de wandelband onder je bureau een ga heerlijk een uurtje lopen.

9. VirtuFit Elite Comfort (Beste voor virtueel trainen)

voordelen 

nadelen

De Virtufit Elite Comfort Loopband is een prachtexemplaar uit de VirtuFit collectie. Deze moderne loopband heeft een groot LED/LCD display dat het centrum vormt van jouw training. Via dit display kies je uit de 26 trainingsprogramma’s, verander je gemakkelijk van snelheid en krijg je inzicht in al je prestaties. Daarnaast beschikt deze high-tech loopband over een Bluetooth ontvanger waardoor je hem koppelt met populaire trainingsapps, zoals Zwift.

10. Assault Airrunner (Beste voor intervaltrainingen)

0/5

voordelen 

nadelen

Een intense hardloop oefening in een relatief klein apparaat. De Assault Fitness Air runner is een unieke loopband, ontworpen om intensief op te sporten. De Air runner heeft geen motor. Hij loopt op jouw energie en past zich aan op jouw snelheid. Je zult verbaasd zijn wat een oefeningen je uit je eigen benen haalt. De Assault Air Runner verbrandt tot 30% meer calorieën dan een gemotoriseerde loopband.