Top 10 beste crosstrainers in 2024

Zoek jij de beste crosstrainers? Dan ben jij hier bij het juiste adres!

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste crosstrainers. Uit dit onderzoek hebben wij een top 10 lijst gemaakt. Hierdoor kun jij de crosstrainers met elkaar vergelijken en uiteindelijk een conclusie trekken welke crosstrainer het beste bij jou past.

Wat zijn crosstainers?

Crosstrainers, ook wel elliptische trainers genoemd, zijn fitnessapparaten die gebruikt kunnen worden voor het verbeteren van de algehele fitness. Ze zijn speciaal ontworpen om een groot aantal spiergroepen tegelijk aan te pakken en bieden daarom verschillende voordelen, waaronder:

  1. Cardiovasculaire conditie: Crosstrainers kunnen helpen bij het verbeteren van de cardiovasculaire conditie, door het verhogen van het hartritme en het verbeteren van de bloedsomloop.
  2. Kracht- en uithoudingsvermogen: Crosstrainers werken ook aan kracht- en uithoudingsvermogen, door spiergroepen in het hele lichaam aan te spreken.
  3. Gewichtsbeheersing: Crosstrainers kunnen helpen bij het verbranden van calorieën en het beheersen van het gewicht, door het hele lichaam aan te pakken en de stofwisseling te verhogen.
  4. Geschikt voor iedereen: Crosstrainers zijn geschikt voor personen met verschillende fitnessniveaus, omdat ze aan te passen zijn aan verschillende intensiteiten en niveaus van weerstand.
  5. Gemakkelijke bewegingen: Crosstrainers hebben een natuurlijke beweging die het risico op verwondingen vermindert, in vergelijking met bijvoorbeeld hardlopen op een loopband.
  6. Verbetering van balans en coördinatie: Crosstrainers verbeteren ook balans en coördinatie, door spiergroepen in het hele lichaam te versterken.

Het is belangrijk om te onthouden dat, net als elke andere vorm van oefening, regelmatig gebruik van crosstrainers en een evenwichtige voeding nodig zijn om het maximale resultaat te bereiken.

1. Focus Fitness Fox 5 iPlus (de beste crosstrainer)

4.5/5

voordelen 

nadelen

De Focus Fitness Fox 5 iPlus is een rear-drive crosstrainer uit de Focus Fitness lijn. Deze crosstrainer beschikt over vele mogelijkheden en is gemaakt van hoogwaardige materialen. De hoge kwaliteit is af te lezen aan het zware vliegwiel van 10 kg, de verstelbare voetpedalen, de in hoek verstelbare lengtepas, het zware gewicht van het apparaat en het hoogwaardig weerstandsysteem. Als uniek kenmerk heeft de Fox 5 iPlus crosstrainer vernieuwde anti-slip handgrepen om meer verschillende spiergroepen in het bovenlichaam te trainen. De Fox 5 iPlus geeft je ook de mogelijkheid om de crosstrainer te koppelen aan een app op je telefoon of tablet, zodat je interactief kunt trainen.

2. Focus Fitness Senator (beste crosstrainer professioneel gebruik)

4.5/5

voordelen 

nadelen

Met de Focus Fitness Senator crosstrainer heb je het totaalpakket crosstrainer in huis. Deze Front Driven crosstrainer geeft je door zijn lengtepas van maar liefst 60 centimeter en een vliegwiel swingmassa van 12 kg een comfortabele en natuurlijke loopbeweging. Daarnaast is de Senator crosstrainer door een eigen gewicht van 67 kg zeer stabiel in gebruik.

3. VirtuFit iconsole CTR 2.1 (beste allround crosstrainer)

5/5

voordelen 

nadelen

Goede prestaties haal je gemakkelijker op een betrouwbaar fitnessapparaat. Zoals de VirtuFit iConsole CTR 2.1 Ergometer Crosstrainer. Dit fitnessapparaat is gemaakt van zware kwaliteitsmaterialen. Het is stabiel als een huis, belastbaar tot 150 kg en gaat lang mee. Ook de beweging is betrouwbaar. Met industriële kogellagers op alle draaipunten, een soepele beweging en een nauwkeurig instelbare digitale weerstand. Deze weerstand kun je instellen op 32 verschillende niveau’s, of op wattage tussen de 10 en 350 Watt. De sterk uiteenlopende weerstand mogelijkheden maakt de VirtuFit iConsole CTR 2.1 geschikt voor veel verschillende bewegingsdoelen. Een heel laag weerstandsniveau of wattage is ideaal voor revalidatie. Een gemiddeld niveau is goed voor vetverbranding en uithoudingsvermogen. Een hoog niveau helpt je prestaties te trainen en spierkracht te verhogen. Tijdens het sporten kun je op ieder moment de weerstand aanpassen. De VirtuFit iConsole CTR 2.1 schakelt soepel en stil tussen de verschillende mogelijkheden, zodat jij je oefening niet hoeft te onderbreken om hem te veranderen.

4. VirtuFit CTR 1.2i (beste crosstrainer op budget)

5/5

voordelen 

nadelen

De VirtuFit CTR 1.2i is een ideale crosstrainer als je niet zoveel ruimte tot beschikking hebt en toch wilt profiteren van de vele voordelen van een crosstrainer. Dit apparaat is niet alleen ruimtebesparend, maar is na je training ook nog eens eenvoudig met de transportwielen te verplaatsen om optimaal gebruik van jouw ruimte te maken. Een goede eerste stap om vet te verbranden en de conditie te verbeteren.

5. Focus Fitness Fox 3 iPlus (beste crosstrainer voor beginners))

4.6/5

voordelen 

nadelen

De Focus Fitness Fox 3 iPlus is de ideale crosstrainer voor de thuissporter. De Fox 3 iPlus is niet alleen stabiel en sterk, maar ook nog eens geruisloos. Naast een vliegwiel van 7 kg en verstelbare voetpedalen is de Fox 3 iPlus voorzien van de nieuwste technieken. Denk hierbij aan de ingebouwde Bluetooth functie waarmee de computer van de crosstrainer contact maakt met je tablet of smartphone. Hierdoor neemt je tablet of smartphone de functie van trainingscomputer over en kun je met zeer interessante app’s interactief trainen.

6. Tunturi Competence C20-R (beste crosstrainer voor kleine ruimtes)

0/5

voordelen 

nadelen

De Tunturi Competence C20-R Crosstrainer is een compact en functioneel apparaat met een soepel draai. De verstelbare voetplaten maken het mogelijk om deze crosstrainer aan te passen op je eigen fysieke kenmerken. Het stuur is draaibaar tot een positie die aan sluit bij je houding. De monitor verstel je om een goed zicht op het scherm te hebben. Op het scherm volg je de belangrijkste trainingsgegevens. Hier staan je tijd, afstand, omwentelingen per minuut en een overzicht scan. Je hartslag komt hier ook te staan als je de handsensoren op het stuur vast houdt of een hartslag metende borstband draagt. Zet je tablet in de tablet houder als je liever naar je eigen ontspanning kijkt daar naar je training.

7. Senz Sports C7000 (beste voor intensief thuisgebruik)

voordelen 

nadelen

De productontwikkelaars bij het Nederlandse merk Senz Sports laten met de C7000 crosstrainer weer eens zien dat ze ontzettend goed zijn in hun werk. Deze gloednieuwe high-end crosstrainer is voorzien van een 7 inch TFT-scherm welke draait op Android. Hierop zijn een aantal bekende apps geïnstalleerd, zoals sportapplicaties maar bijvoorbeeld ook Netflix. Hierdoor kun je tijdens het sporten gewoon jouw favoriete films en series kijken op de crosstrainer. Dit maakt het sporten al direct een stuk aangenamer en hierdoor zal je sneller de crosstrainer op stappen!

8. VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer (beste crosstrainer voor virtueel trainen)

5/5

voordelen 

nadelen

De VirtuFit iConsole Total Fit Crosstrainer geeft je een natuurlijk gevoel met een ergonomische elliptische stapbeweging. De grote anti-slip pedalen zijn instelbaar en maken het gemakkelijk om een goede sporthouding te vinden. Nadat je deze stevige, 52,6 kg zware crosstrainer waterpas stelt, staat hij volkomen stabiel en geeft de crosstrainer ook bij een stevige training niet mee. Hij is belastbaar tot 150 kg, wat al aangeeft dat hij goed bestand is tegen intensieve oefeningen. De zware 22 kg roterende massa daagt je dan ook uit om te trainen met een hoge intensiteit en zorgt mede voor een soepele beweging.  

9. VirtuFit CTR 3.0i (beste crosstrainer voor senioren)

5/5

voordelen 

nadelen

Train op een van de meest effectieve manieren met de VirtuFit CTR 3.0i Crosstrainer. Met deze crosstrainer train je je gehele lichaam, van je benen en armen tot je core. En dat op een fijne en soepele manier. Met 32 weerstandsniveaus en 18 verschillende trainingsprogramma’s zet je iedere keer net dat stapje extra. En je prestaties? Die zie je terug op het ultramoderne LCD display mét bluetooth.

10. Bowflex Max Trainer M10 (beste voor intervaltrainingen)

voordelen 

nadelen

De Bowflex Max Trainer M10 combineert een crosstrainer en een stepper in één fitnessapparaat. Hierdoor kun je alle spieren in je lichaam intensief trainen. Je verbrandt veel calorieën doordat je verschillende spiergroepen tegelijkertijd aan het trainen bent. De Bowflex Max M10 bevat innovatieve functies zoals connectivity met Netflix & Amazon Prime, gepersonaliseerde coaching, upper-body trainingsprogramma’s en high-intensity intervaltrainingen.