Beste tricep oefeningen

Triceps zijn een belangrijke spiergroep in het bovenlichaam, omdat ze verantwoordelijk zijn voor het strekken van het ellebooggewricht. Deze beweging wordt gebruikt bij veel dagelijkse activiteiten zoals duwen, tillen en gooien. Sterke triceps kunnen ook helpen om de houding en het evenwicht te verbeteren en het risico op blessures aan de schouder en elleboog te verminderen. Bovendien vormen triceps een aanzienlijk deel van de bovenarm, en het trainen ervan kan helpen om de algehele armdefinitie en -omvang te verbeteren.

Hoe vaak moet ik mijn triceps trainen?

De frequentie waarmee je je triceps moet trainen, hangt af van een aantal factoren, waaronder je huidige fitnessniveau, trainingservaring en algemene fitnessdoelen. Als algemene richtlijn wordt aanbevolen om elke spiergroep minstens 2-3 keer per week te trainen om spiergroei en kracht te bevorderen. Dit zorgt voor voldoende hersteltijd tussen trainingen. Als je echter een beginner bent of nieuw bent met gewichtheffen, kun je beginnen met één triceps-training per week en de frequentie geleidelijk verhogen naarmate je lichaam zich aanpast. Het is ook belangrijk op te merken dat triceps ook worden getraind wanneer u oefeningen uitvoert die op je borst en schouders werken. Bij het plannen van je trainingsschema moet je rekening houden met deze spiergroepen. 

Welke tricep oefeningen zijn het beste?

Er zijn veel verschillende tricep oefeningen, maar welke zijn nou het beste? Anthony Kruijver heeft een goede informatieve video gemaakt waarin hij vertelt welke tricep oefeningen het beste zijn en hoe je ze optimaal kan uitvoeren. Kijk hieronder de video.