De beste schouder oefeningen

Bij mooie gespierde lichamen horen ook mooie ronde schouders. Het is belangrijk dat jij weet dat schouders bestaan uit 3 verschillende koppen. Het is belangrijk dat je elke kop goed aanpakt. De voorste kop van de schouder die is bij de meeste gewichtheffers het meeste ontwikkeld vergeleken met de andere twee koppen. De middelste kop van de schouder zorgt ervoor dat jouw schouder breder wordt. De achterste kop van de schouder is vaak de vergeten kop door gewichtheffers. Dat komt omdat de spier niet direct zichtbaar is. Deze spier is ook over het algemeen moeilijk te isoleren. De achterste kop is wel belangrijk om te trainen om de schouders mooi rond te maken.

Hoe vaak moet ik mijn schouders trainen?

De schouders worden al veel gebruikt bij andere oefeningen die niet voor de schouders zijn. Het is daarom al voldoende als je elke schouder kop 1x per week traint.

Welke schouder oefeningen zijn het beste?

Er zijn veel verschillende schouder oefeningen, maar welke zijn nou het beste? Anthony Kruijver heeft een goede informatieve video gemaakt waarin hij vertelt welke schouder oefeningen het beste zijn en hoe je ze optimaal kan uitvoeren. Kijk hieronder de video.