Top 5 beste aminozuren in 2024

Zoek jij de beste aminozuren? Dan ben jij hier bij het juiste adres!

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste aminozuren. Uit dit onderzoek hebben wij een top 5 lijst gemaakt. Hierdoor kun jij de aminozuren met elkaar vergelijken en uiteindelijk een conclusie trekken welk aminozuur het beste bij jou past.

Waarom zou jij aminozuren moeten nemen?

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in veel fysiologische processen in het lichaam. Aminozuur-supplementen worden vaak gebruikt om verschillende doelen te bereiken, afhankelijk van het specifieke type aminozuren dat wordt ingenomen. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom mensen aminozuur-supplementen kunnen gebruiken:

  1. Spieropbouw en herstel: Bepaalde aminozuren, met name de essentiële aminozuren en vertakte-keten aminozuren (BCAA’s), spelen een sleutelrol bij spieropbouw en herstel na inspanning. Ze kunnen helpen bij het verminderen van spierafbraak en het bevorderen van de synthese van nieuwe eiwitten in spiercellen.

  2. Vermindering van spierpijn: Sommige aminozuren, waaronder BCAA’s, worden geassocieerd met het verminderen van spierpijn en het versnellen van het herstelproces na intensieve training.

  3. Energieproductie: Aminozuren kunnen ook worden gebruikt als een bron van energie, vooral tijdens langdurige of intensieve lichaamsbeweging.

  4. Cognitieve functie: Sommige aminozuren, zoals tyrosine, worden geassocieerd met verbeterde cognitieve functie en kunnen worden gebruikt om de mentale alertheid te ondersteunen.

  5. Ondersteuning van het immuunsysteem: Aminozuren spelen een rol bij de werking van het immuunsysteem. Het nemen van aminozuur-supplementen kan helpen bij het handhaven van een gezond immuunsysteem.

Het is belangrijk op te merken dat aminozuur-supplementen doorgaans niet nodig zijn voor mensen met een uitgebalanceerd dieet dat voldoende eiwitten bevat. In sommige gevallen, zoals bij intensieve training of bepaalde medische aandoeningen, kunnen supplementen echter nuttig zijn. Raadpleeg altijd een gezondheidsprofessional voordat je begint met het nemen van aminozuur-supplementen, omdat overmatige inname bijwerkingen kan hebben.

  1. Muscle Protect – Body & Fit
4.5/5

voordelen 

De meest innovatieve en populaire aminozuren formule onder bodybuilders en sporters. Ideaal tijdens en na de training! EAA’s (essentiële aminozuren) ken je ongetwijfeld, BCAA’s (branched chain amino acids), Glutamine en Leucine vrijwel zeker ook. Je gebruikt ongetwijfeld een goed aminozuren product ’s ochtends of voor-, tijdens- of na de training. Deze producten worden snel opgenomen en hebben vrijwel direct werking. Nu is er Muscle Protect oftewel onze precies samengestelde totaal formule voor de Pro’s!

2. Essential Amino Stack  – XXL Nutrition

4.4/5

voordelen 

Aminozuren zijn de bouwstenen van onze spieren én de bouwstoffen van alle eiwitten. Er zijn 20 aminozuren die in onze voeding voorkomen, waarvan er 12 ook door het lichaam zelf aangemaakt kunnen worden. De overige 8 (Leucine, Isoleucine, Valine, Lysine, Phenylalanine, Threonine, Histidine en Methionine) maken we niet zelf aan. Deze zijn echter essentieel voor een goed functionerend lichaam en worden daarom ‘essentiële aminozuren’ genoemd. Deze moeten we dus óf via onze voeding binnenkrijgen, óf via supplementen.

Omdat het voor veel sporters lastig is voldoende essentiële aminozuren uit de basisvoeding te halen is er Essential Amino Stack. Deze bevat de 8 essentiële aminozuren in optimale verhouding en in vrije vorm, zodat deze snel door het lichaam opgenomen kunnen worden. Ook is het bekende Citrulline-Malaat extra toegevoegd.

3. Amino X – BSN 

5/5

voordelen 

Amino X is een BCAA (vertakte keten aminozuren) product dat zijn gelijke niet kent. Amino X bevat alleen de juiste opneembare BCAA’s in de juiste verhouding en hoeveelheid. Amino X is een van de meest veelzijdige producten ontworpen door BSN, voor de training, tijdens de training, na de training, bij het ontbijt, Amino X kan altijd en overal gebruikt worden! Misschien wel de beste eigenschap van Amino X is de waanzinnige smaak. Amino X is een product waar je echt naar uit zult kijken om te gebruiken; alle smaken zijn om van te watertanden! Wacht dan niet langer en kies voor Amino X.

4. Instant BCAA – Bulk Powders

4.4/5

voordelen 

Heerlijk van smaak, eenvoudig te mengen met Vertakte-Keten Aminozuurpoeder, verkrijgbaar in een reeks heerlijke, verfrissende smaken, met een 2:1:1 verhouding van leucine, isoleucine en valine BCAA’s.

BCAA’s maken ongeveer een derde uit van de essentiële spiereiwitten, maar het lichaam kan ze niet allemaal zelf produceren. Onze Instant BCAA-formule geeft een gezonde stoot van de 3 BCAA’s leucine, isoleucine en valine, en is verkrijgbaar in verfrissende smaken zoals cola, mixed berry en lemon & lime.

Onze Instant BCAA-poeder maakt gebruik van een combinatie van leucine, isoleucine en valine in een verhouding van 2:1:1, en kan gebruikt worden voor, tijdens en na de work-out. Onze formule maakt gebruik van ingrediënten van de hoogste kwaliteit en is eenvoudig te mengen, en daardoor het perfecte BCAA-supplement als je gedurende de dag een constante toevoer van aminozuren nodig hebt.

5. Gold Standard BCAA – Optimum Nutrition

4.5/5

voordelen 

Met Gold Standard BCAA breidt Optimum Nutrition de premium lijn nu ook uit met hoge kwaliteit bcaa’s. Gold Standard bcaa bevat per serving 5 gram BCAA, 250 mg wellmune, 200 mg rhodiola, vitamine C en 220 mg electrolyten. De Gold Standard bcaa’s zijn verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken; cranberry lemonade, fruit punch, strawberry kiwi en watermelon. Gold Standard BCAA is suikervrij!